Látnivalók a környéken

Főoldal / Látnivalók a környéken

Látnivalók

a környéken

TÚRAÚTVONALAK

Azoknak, akik könnyebb biciklis tereptúrákra vállalkoznának, nálunk lehetőség van Cross Country kerékpárokat bérelni. Akik pedig kocsival barangolnák be a környéket, azoknak az alább felsorolt túraútvonalak szintén segítségül szolgálhatnak.

 1. Alsóbogát – Somogyvámos – Somogyvár – Alsóbogát (32 km)
  • Somogyvámoson a 260 ha-on fekvő Krisna völgy kulturális központ és biofarm szép látnivalókkal és új élményekkel várja az odalátogatókat. A dísztavak, ligetek és arborétumok több száz növény- és állatfajnak adnak otthont.
  • Hanzel László és fia tojáspatkoló munkái megtekinthetőek Somogyvámoson
  • Kupavár: A XI. században (akkor még a Balaton partján!) emelt, román stílusú és gótikus átépítésű bazilika és apátság romjai mellett felszínre hozták az egész az épületegyüttest körbeölelő középkori várfalat. A feltárt 1983- ban nemzeti történelmi emlékhellyé nyilvánították. A hagyomány szerint a szlavóniai hadjáratából hazatérő Szent László király a Várhegy alatt elvonulva fogadalmat tett, hogy itt bencés rendi apátságot alapít.
 2. Alsóbogát – Somogygeszti – Polány – Felsőmocsolád – Igal – Alsóbogát (63km)
  • Somogygesztiben található a Jankovich-Bésán kastély, amely jelenleg kastélyszállóként működik. 1823-ban,
  klasszicista stílusban építették. Hét hektáros park veszi körül, mely természetvédelmi terület.
  • Felsőmocsoládon található a Bánó- Kacskovics kastély, amely már eredeti pompájában várja a vendégeket.
  • Az igali fürdő története a múlt század negyvenes éveire vezethető vissza. 2013 óta, felújítva várja vendégeit. A családias hangulatú fürdőben minden korosztály megtalálja a számára legideálisabb kikapcsolódási lehetőséget.
 3. Alsóbogát – Várda – Deseda – Kaposvár – Alsóbogát (~48 km)
  • A várdai Szász-kúria tárlata kultúra és iparművészeti különlegesség is egyben. A 2003-ban elhunyt világhírű
  festőművész, Szász Endre életművéből mutat be válogatást. A bemutatón megjelennek azok az egyedi minták,
  amikre a porcelángyártás, a kristály, a szőnyeg iparban örökre rátette névjegyét Szász Endre. Még különleges
  bélyegeken is láthatják az idelátogatók a művész keze nyomát.
  • Deseda: a tó 8 km hosszú, 26 km kerületű, ezzel Magyarország leghosszabb mesterséges tava. Remek vadonatúj kerékpárúton tekerjük körbe a vízfelületet. Környékét környezetvédelmi területté nyilvánították, egy része arborétum!
  • A kaposvári Virágfürdő az élményfürdőzésen kívül szaunákkal, csúszdákkal, uszodai- és strandszolgáltatásokkal várja az ide látogatókat.
 4. Alsóbogát – Somogyvámos Puszta torony- Alsóbogát (20,5 km)
 • A mai Somogyvámos területének határán látható a Pusztatoronynak nevezett középkori templomrom. A XII. században  késő román, kora gótika stílusban épült templom romja Somogy megye jelképévé vált, 2011-ben “Örökségünk- Somogyország kincse” címet kapott. Jellegzetes, négyszögből nyolcszögbe formálódó tornya messziről látszik a búzatáblák között.

A szomszéd faluban található élménylőtér kiváló kikapcsolódást nyújt a lövészetet és a fegyvereket szerető vendégeink részére. Van itt koronglövészet, vadász szimuláció, precíziós lövészet és személyre szabott lövőcsomagok kialakítása. Élmény hölgyeknek –uraknak egyaránt!

www.elmeny-loter.hu

A Bodrogon található élménypark igazi különlegesség: egy birtokon belül kipróbálható a paintball, a lézerlövészet, a szabaduló szoba élménye és a hatalmas terepjárókkal való off road száguldozás.

Ami viszont igazán különlegessé teszi: képzeljenek el egy felújított német szabaduló szoba tengeralattjárót, amely a feladatok elvégzésének sikerétől függően fog kiemelkedni vagy lesüllyedni… izgalmas és maradandó élmény minden résztvevő részére.

www.frontvonal.com

Az egykor kutatási programként indult zárt téri vadtenyészet mára már Közép-Európa egyik legjelentősebb állományává nőtte ki magát. Az 1300 hektáron elhelyezkedő birtok több mint 1500 gímszarvasnak, 300 vaddisznónak, 200 dámvadnak, 150 muflonnak és mintegy 50 őznek nyújt élőhelyet.

A nagyvadak mellett háziállatok – magyar szürke marha, rackajuh, ló, szamár, kecske és vízibivaly – tenyésztésével is foglalkoznak. A természet kedvelőinek nagy élmény szabadon őzeket, szarvasokat, lovakat látni, együtt sétálni velük, simogatni őket és bepillantani az állatok életébe…

http://szarvasfarm.ke.hu/

A Szász Endre Kastélymúzeum Somogy megyében, Várdán található. Szász Endre egykori lakhelyén özvegye, Szászné Hajdu Katalin jóvoltából és a Szász Endre Életművét Gondozó Közhasznú Egyesület munkatársainak közreműködésével tekinthető meg a művész hagyatéka.

Az életművön kívül, az eredeti állapotokat őrző antik műtárgy gyűjtemény darabjaival berendezett kastély, a hozzá tartozó 6 hektáros arborétum jellegű park, ősfákkal, valamint a hajdani műterem is rendkívüli élményekkel gazdagíthatja a kastélymúzeumba ellátogatókat.

http://visitkaposvar.hu/

Alsóbogát közelében található a Deseda-tó, amely 8 km hosszú, 26 km kerületű, ezzel Magyarország leghosszabb mesterséges tava. Remek vadonatúj kerékpárúton lehet körbetekerni a vízfelületet.

Környékét környezetvédelmi területté nyilvánították, egy része arborétum, és remek horgászati lehetőséget nyújt a horgászat szerelmeseinek.

www.deseda.hu

Vállalkozó kedvű és vadászengedéllyel rendelkező vendégeink részére  a vadászat is megszervezhető kisebb csoportokban.

A belső-somogyi gyertyános – tölgyes erdő világát szeretné bemutatni az a lombkorona tanösvény, amely Kaszón található, mintegy 10 méter magasan. A hídszerkezet, több mint 124 méter hosszú, és kb. 200 köbméter faanyag felhasználásával készült.

A tanösvényen pihenők, függőhíd elemek, és egy láthatatlan les, és interaktív táblák is beépítésre kerültek.

Közép-Európa legnagyobb öko – közössége hazánkban, Somogyvámoson található, méghozzá egy 266 hektárnyi területen. Mindenki hallott már a Krisnáról, remélhetőleg a Krisna völgyről is, de higgyék el, ezt látni kell!

Fantasztikus kultúra, hihetetlen megoldások, gyönyörű festések.. és még sok más! A Krisna Völgy kihagyhatatlan egy program!

 

A Zselici Csillagpark felejthetetlen élményeket kínál minden látogató számára. A mesterséges fények hiánya, az alacsony szintű fényszennyezés miatt a csillagos égbolt olyan részleteit is láthatjuk szabad szemmel, amelyeket máshonnan lehetetlen megfigyelni.

https://zselicicsillagpark.hu/

Somogy megye és az ország egyik legjelentősebb múzeuma, amely állandó kiállítást tart fent Rippl-Rónai Ödön magánygyűjteménye alapján Rippl – Rónai József műveiből, emellett Somogy megye egyéb kincseit is bemutatja.

http://smmi.hu/

 • Title

  Click here to change this text