Hogyan válasszuk ki az esküvőnk dátumát és helyszínét?

Hogyan válasszuk ki az esküvőnk dátumát és helyszínét?

Egy esküvő tervezése, bármennyi örömmel is jár, mindenképp nagy kihívás minden pár életében. Talán az egyik legfontosabb döntés, a helyszín és a dátum kiválasztása, mivel ezek határozzák meg az esküvő hangulatát és adhat további inspirációt minden egyéb részlethez. Ebben a bejegyzésben összeszedtük nektek azokat a legfontosabb dolgokat, amikre érdemes figyelni a „Mikor?” és „Hol?” kérdések megválaszolása közben.

Ahogy azt már említettük, a helyszín nagyban meghatározza az esküvő atmoszféráját, stílusát és még keretet is ad ahhoz, milyen egyéb programokat tudtok beilleszteni a nagy napba.

Kültéri vagy beltéri helyben érdemes gondolkozni? A beltéri helyek megvédenek az időjárás kiszámíthatatlanságától, rendkívül sok lehetőség van dekorációra és sok kényelmi szolgáltatás is rendszerint automatikus velejárója, mint például mosdó, fűtés télen, légkondi nyáron, világítás stb. Hátulütője lehet viszont, hogy nehéz megtalálni egy pont akkora méretű helyszínt, amire szükségetek van, főleg, ha 200 főnél nagyobb vendégsereget terveztek. Egy kültéri helyszínnél ilyen problémával nem fogtok szembesülni, a legtöbb helyen a legnagyobb létszámú násznép is elfér, mindemellett pedig varázslatos hangulatot teremt a természetközeliség, a kreatív világítás esetleg egyedi fénytechnika. Ha viszont kültéri esküvőhelyszínt választotok, mindenképp érdemes megbeszélni a szolgáltatóval, milyen lehetőségeitek vannak rossz idő esetére. Amennyiben minket választanátok, és kültéri vacsorát terveztek, viharos idő esetére a gyönyörű szép Magtár felső szintje áll rendelkezésetekre a szertartáshoz, aló szintje pedig a vacsorához.

Azt is érdemes átgondolni milyen egyéb szolgáltatásokra lesz szükségetek. Itt beszélhetünk akár parkolási lehetőségről, ami közel van a helyszínhez az idősebb rokonokra való tekintettel, esetleg mint a mi esetünkben, golfkocsi biztosítása a stílusos transzporthoz, vagy egy extra szobáról, ahol kényelmesen át lehet öltözni menyecske ruhába. A nálunk tartott esküvők között például már jó párszor foodtruck-os vacsorát választott az ifjú pár, ami nagy közönség kedvenc volt. Egy ilyen foodtruck elhelyezését is előre kell egyeztetni a hellyel.

A másik fontos döntés pedig a dátum kiválasztása. Alapvetően minden évszaknak megvan a saját varázsa, de mint tudjuk, mindannyiunk szíve elfogult az egyik felé. Tavasszal és nyáron könnyebb szabadtéri esküvőt szervezni, viszont ezekben az évszakokban népszerűségük miatt magasabb bérleti díjjal kell számolni. Őszi és téli hónapok tökéletesek lehetnek egy beltéri, meghitt hangulatú esküvő megszervezéséhez. Érdemes átgondolni a vendégeink időbeosztását is, nyáron mindenki nyaral, utazgat, így ha nyári esküvőt terveztek vagy esetleg vendégeitek között külföldről érkezők is lesznek, minél hamarabb küldjétek ki a meghívókat, ezzel biztosítva, hogy mindenki, aki számotokra fontos, együtt tudjon ünnepelni veletek!

Leave a Reply

Your email address will not be published.